DELEN ? JA

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
DELEN ? JA. Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

13 oktober, 2024

1966 Stad zonder hart. Een film van Jan Schaper

Jan Schaper geeft in deze themafilm een mooi beeld van Rotterdam tijdens de herbouw. In het centrum zijn kantoorkolossen en grote winkelpanden verrezen maar de woningen, op de Lijnbaanflats na, zijn aan de stadsranden gebouwd. Er zijn al weer uitgaansgelegenheden zoals Ruteck`s, café De Pijp, café het Fust, de dansgelegenheid in de kelder van de Pauluskerk, optredens In den Twijfelaar en het Winkeltje van Ansje van Brandenberg en Louis Lemaire. Maar het centrum is toch nog een een werkplek. Om `s avonds half 6 heeft al het kantoorpersoneel de stad verlaten. De binnenstad raakt leeg.