Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor "Retrofilms" met historische onderwerpen uit de regio Barendrecht en Rotterdam. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig, of abonneer u, door in de kolom hiernaast, uw e-mailadres in te vullen, ( dat is een veilige versleutelde verbinding .) Nadat u de link in het bevestigingsmailtje hebt aangeklikt, weten we dat uw mailadres klopt. U krijgt daarna steeds automatisch per e-mail bericht over een nieuwe plaatsingen.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Overnemen, insluiten en verspreiden is, met inachtneming van deze regels, toegestaan.

Doel van deze site

Als filmhobbyist restaureer ik graag oude particuliere filmopnamen. Daarbij ben ik vooral ge├»nteresseerd in oude 8mm smalfilms en video 8 of Hi8 bandjes. Het is al lang geleden dat deze opnamen werden gemaakt. De  makers zijn inmiddels oud of overleden en apparatuur van toen werkt vaak niet meer. Door deze beelden te (laten) digitaliseren, zonodig te her-monteren en te duiden door er geluid met commentaar aan toe te voegen, ontstaan er korte documentaires over vele onderwerpen uit het verleden. Zo`n filmpje is dan begrijpelijker en interessanter geworden voor de huidige kijker en kan aan een tweede leven beginnen.
Omdat al deze filmpjes bij elkaar op deze makkelijk doorzoekbare website gepubliceerd worden ontstaat er een openbare, regionale beeldbank met films die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Het geeft ons zo een goed beeld van de historische, culturele, sociale, en economische aspecten van de maatschappij van toen.

Red het verleden.

Voor Rotterdamse onderwerpen is er nog een extra mogelijkheid om het verleden vast te leggen. Dat is het Stadsarchief Rotterdam.
Uw films kunnen deel uitmaken van de stadsgeschiedenis. Originele films en video’s van Rotterdamse onderwerpen kunnen aangeboden worden aan het Stadsarchief Rotterdam.
Daar worden ze onder ideale omstandigheden voor eeuwig bewaard voor toekomstige generaties.
Kijk ophttps://stadsarchief.rotterdam.nl/apps/stadsarchief.nl/diensten/aanbieden-materiaal  en stuur uw informatie over aantal, soort, naam van de maker (en hoe u er aan komt als u dat niet zelf bent), onderwerpen en datering. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Dus als u, of uw vereniging, nog van die oude filmspoelen of bandjes over een algemeen onderwerp heeft liggen, gooi ze dan niet weg maar neem dan contact met mij op via het formulier in de zijkolom.