Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 juli, 2024

ROTTERDAM vóór en ná mei 1940 vanuit de lucht gezien

Op de website us.archive.org ontdekte ik deze interessante slide show met historische luchtfoto`s van Rotterdam uit de jaren 1923 tot 1960 en gemaakt zijn door De Fototechnische Dienst en het latere KLM Aerocarto. Wie de maker was van deze slide show kon ik niet ontdekken maar omdat het zo`n prachtig overzicht geeft van de verandering die de stad door de oorlog onderging, geef ik hem graag door. De foto`s staan in chronologische volgorde en de maker wijst met tekst pijlen veel gebouwen, straten en havens aan. Handig voor de huidige kijker. Bekijk het daarom op een groot scherm om alle details te zien.