Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

11 juli, 2022

Veilig verkeer film van 1930, deel 1

In juli 1920 werd in Rotterdam de Gemeentelijke Schoolbioscoop gevestigd, eerst in het Rotterdamse Scheepvaartkundig Museum aan de Willemskade, en later aan de Goudsche straat. Bijzonder is dat de schoolbioscoop in Rotterdam niet alleen onderwijsfilms liet zien, maar de oud-onderwijzer en filmliefhebber A.M. van der Wel produceerde ze ook. Een groot aantal ervan is opgenomen in Rotterdam zoals deze film voor het verkeersonderwijs. Omdat geluidsfilm was nog niet mogelijk was, maakte hij gebruik van tekstkaarten om de beelden toe te lichtten. Bij deze her-montage heb ik de vertoningsduur van de teksten verkort en ook de scenes wat ingekort zodat het filmtempo wat meer past bij de huidige kijkers. Het zal voor u een leuke kennismaking zijn  met het verkeer in een Rotterdam zonder verkeersborden, verkeerslichten of zebrapaden, maar met oom agent als regelaar en handhaver.