Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

20 juni, 2022

1963 Opening instructiebad Rhoon

Toen bleek dat er geen overheidsfinanciering voor een zwembad zou komen, besloot de Vereniging Zwembad Rhoon om dan maar geheel uit eigen middelen een kleiner instructiebad de bouwen. Door een beroep op de burgerij voor giften en acties als het verkopen van loten werd er voldoende geld ingezameld. En mede dankzij de hulp van veel vrijwilligers werd het bouwkarwei geklaard en kon burgemeester Bos het zwembadje openen. De in Rhoon woonachtige Joop Stolk, lid van de Rotterdamse Smalfilm Liga, maakte daar een mooi filmverslag van, waarbij schoolhoofd meester Scholtens het commentaar insprak.