Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

14 maart, 2021

Bouw Waddenring in de Gaatkensplas

Toen Ger Sterk een appartement kocht dat gebouwd zou worden in de nieuwbouwwijk Carnisselande te Barendrecht, besloot hij de bouw hiervan met zijn videocamera vast te leggen. In de jaren 2001 en 2002 filmde hij de groeiende bebouwing aan de Waddenring met het gebouw “De Brug” en de karakteristieke vuurtorenwoningen. Langzaam maar zeker komt daar ook steeds meer water bij. Hij filmt tot het moment dat het laatste dammetje dat de waterlopen tussen de bebouwing en de inmiddels ook gegraven Gaatkensplas word weggegraven. Een mooi moment dat de geboorte de schitterende woonwijk in het water symboliseert. Van deze video van 160 minuten heb ik een samenvatting gemaakt van 8 minuten waardoor het voor velen een leuk terugkijk moment is geworden.