Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 september, 2020

Smartlappen en Stroopwafels 1991 Straatzangers in Rotterdam

Straatzangers in Rotterdam, daarover gaat deze documentaire die gemaakt is door studenten van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Aan de hand van interviews verteld men het verhaal van de bedelzangers en straatmuzikanten in de periode van ca. 1930 tot 1990.
We zien en horen bijvoorbeeld Toon Groenendaal, Arie van Dongen, Janine Wegman met Hammondorgel en een nog jonge Wim Kerkhof met The Amazing Stroopwafels.