Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

16 september, 2019

1923 Strandvermaak in Hoek van Holland

Vanaf het jaar 1893 liep er al een spoorlijn naar Hoek van Holland. Het eindstation stond direct aan het strand. Mede als gevolg daarvan, kwamen er ook steeds meer badgasten naar het Hoekse strand. Aangelokt door deze populariteit, maakte de filmmaker Polygoon in 1923 opnamen van de aankomst van de trein en de activiteiten op het strand. Omdat over een paar jaar de Metro ook weer tot aan het strand gaat rijden, heb ik het filmverslag van Polygoon bewerkt en van commentaar voorzien.