Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

12 juni, 2019

Rotterdam 1922 De Paardentram naar Overschie

Deze in 1919 door Lou Bandy bezongen tramlijn was in 1890 gestart door de RTM nadat de stoomtram wegens een dodelijk ongeluk uit Rotterdam verbannen was. In 1904 ging de lijn over naar de RETM, die de exploitatie voortzette. De paardentram was een buitenbeentje naast het elektrische stads-tramnet in Rotterdam. De route liep voor een groot deel buiten de bebouwde kom naar het toen zelfstandige plaatsje Overschie. In 1924 werd motortractie ingevoerd en in 1928 is de exploitatie stopgezet. De beelden zijn  in 1922 door Polygoon opgenomen en een groot deel van het liedje van Lou Bandy heb ik in deze montage verwerkt.