Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 mei, 2019

1932 De Graf Zeppelin bezoekt Vliegveld Waalhaven

Op 18 juni 1932 bezocht de Graf Zeppelin tijdens een promotie tour het Rotterdamse vliegveld Waalhaven. Aan boord Prins Hendrik de echtgenoot van Koningin Wilhelmina. Men zag een grote toekomst voor de Zeppelin, een enorme gas gevulde en bestuurbare ballon om met bijna evenveel luxe als een oceaanstomer over grote afstanden snel en comfortabel te reizen. Het begin van een nieuw tijdperk! Daarom werd deze landing het grootste luchtvaart evenement dat ooit in Rotterdam plaatsvond. Deze film geeft een indruk van dit evenement en is samengesteld uit materiaal van diverse archieven en filmers.