Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 april, 2019

1919 De vliegshow van Tuschinski op Woudestein

Honderd jaar geleden begon de burgerluchtvaart in Nederland. De eerste wereldoorlog, waarin voor het eerst vliegtuigen werden gebruikt, was voorbij. Talloze vliegtuigen en hun vliegers stonden werkeloos aan de grond. De ondernemende Rotterdamse bioscoopeigenaar Abraham Tuschinski grijpt deze kans en organiseert een vliegshow op de paarden renbaan Woudestein in Rotterdam. Het gonst in dat jaar van de ideeën voor burgerluchtvaart. In augustus en september is er de door de vliegers Plesman en Hofstee georganiseerde Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam, de ELTA die veel belangstelling trekt. Een paar maanden later zou Plesman de KLM oprichtten en zou de Gemeente Rotterdam besluiten om Vliegveld Waalhaven te bouwen.