Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 augustus, 2018

1927 Oranjeboombier in Rotterdam

Deel 1 van de filmtrilogie over de brouwerij D’ Oranjeboom in 1927 in Rotterdam. De hoog bejaarde Marius Förrer was in zijn werkzame leven technicus bij de brouwerij D’ Oranjeboom en was daardoor in het bezit van een oude bedrijfsfilm. Een film zonder geluid waarbij het commentaar, zoals toen gebruikelijk, op tekstkaarten stond. Er ontbrak ook een stukje aan de lange en trage film uit 1927 maar het toonde wel een interessant beeld van Rotterdam en de brouwerij. Hierin zien we het bezorgen van bier met paard en wagen. Die maakt een rit vanaf de Coolsingel naar de brouwerij, door het oude Rotterdam.