Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

02 april, 2018

Rotterdam 1945: De bevrijding

Toen het Canadese leger in mei 1945 in Rotterdam arriveerde, pakte de amateurfilmer Loet van der Vorm weer zijn camera om gebeurtenissen op film vast te leggen. Daardoor kunnen we nu terug kijken naar beelden die zelfs nog niet eerder op film waren vastgelegd. Zo filmde hij onder andere het kampement van de Canadezen aan de Boergoensevliet, het geïmproviseerde monument voor de 20 gefusilleerde mannen bij het Zuidplein en een voetbalwedstrijd tussen “Tot ons genoegen” en de Canadezen bij de molen aan de Kromme Zandweg.