Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 juni, 2016

1e paal kerkgebouw De Kandelaar in 1974

In 1974 bouwde de kleine Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk het kerkgebouw
"De Kandelaar" aan de Meidoorn te Barendrecht. Het slaan van de eerste paal is in super8 smalfilm opgenomen en in HD kwaliteit gedigitaliseerd zodat het volledige beeldopppervlak in hoge kwaliteit te zien is.
Het gebouw is inmiddels verkocht omdat het te klein was geworden en in 2016 verbouwd tot een tandartsenpraktijk.
De filmer van toen, Martin van der Heiden, heeft na het digitaliseren en bewerken van het beeldmateriaal, zelf zijn commentaar ingesproken. Maar ook de bouwvakker van 2016 geeft zijn visie in een interview.