Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor "Retrofilms" met historische onderwerpen uit de regio Barendrecht en Rotterdam. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig, of abonneer u, door in de kolom hiernaast, uw e-mailadres in te vullen, ( dat is een veilige versleutelde verbinding .) Nadat u de link in het bevestigingsmailtje hebt aangeklikt, weten we dat uw mailadres klopt. U krijgt daarna steeds automatisch per e-mail bericht over een nieuwe plaatsingen.

zaterdag 7 mei 2016

Post in Barendrecht deel 2, kantoor Dorspstraat

Een documenta ire over de geschiedenis van de posterijen in Barendrecht. 
Deze is eerder als één geheel door mij uitgegeven op DVD, maar nu in 3 delen online in HD kwaliteit te bekijken.
Samen vormen ze het hele verhaal vanaf de postkoets tot en met de sluiting van het laatste postkantoor. Het laat op lokaal niveau de veranderingen in de postbezorging zien tot heden, maar is daarmee tevens representatief voor heel Nederland.
Aan de Dorpsstraat in 1932 ( nu Middenbaan )

De posterijen zijn een snelgroeiend staatsbedrijf geworden. Telecommunicatie in de vorm van telefoon en telegrammen gaat een steeds grotere rol spelen. Daarnaast ontwikkelen zich de bankzaken van de Postbank met sparen en betalen per giro.Naar deel 1:  Van Postkoets tot 1931.    Naar deel 3: Binnenlandse Baan en sluiting.