Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

01 oktober, 2015

Het Barendrecht van 1957, deel 1

1957, het jaar waarin de EEG werd opgericht, de eerste kunstmaan Spoetnik gelanceerd, de Deltawet aangenomen en de AOW ingevoerd.  Grote ingrijpende gebeurtenissen, maar de camera laat ons een Barendrecht zien waarin de mensen centraal staan. Het is een film, die vervaardigd was in opdracht van de Barendrechtse Fanfare. De oorspronkelijke stomme film is verloren gegaan, maar er waren nog kopieën op VHS band. In 2010 heb ik die zo goedmogelijk gerestaureerd en van geluid en commentaar voorzien en op DVD gezet. Maaike Berkman zorgde daarbij  voor het commentaar.


De film geeft een mooie indruk van het leven in het Barendrecht van toen. Verenigingen, bedrijven, bekende en onbekende Barendrechters zijn toen gefilmd. Hij sluit ( in deel 3 ) af, met een grote optocht onder begeleiding van de Fanfare. De film is doordoor een feest van herkenning en zal dat nu, voor de oudere Barendrechters nog steeds zijn. Vanwege de lengte zal hij de komende maanden in 3 delen van ca. 15 minuten worden gepubliceerd.  Nog een goede tip !  Als u geen deel er van wilt missen, dan kunt u zich op deze website abonneren. U krijgt dan automatisch per email bericht over nieuwe publicaties.

Naar deel 2       Naar deel 3