Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor "Retrofilms" met historische onderwerpen uit de regio Barendrecht en Rotterdam. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig, of abonneer u, door in de kolom hiernaast, uw e-mailadres in te vullen, ( dat is een veilige versleutelde verbinding .) Nadat u de link in het bevestigingsmailtje hebt aangeklikt, weten we dat uw mailadres klopt. U krijgt daarna steeds automatisch per e-mail bericht over een nieuwe plaatsingen.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Overnemen, insluiten en verspreiden is, met inachtneming van deze regels, toegestaan.

dinsdag 8 september 2015

1974 Feest op "De eerste stap"


Het gebouw van het Kinderdagverblijf Ienie Mienie aan de Paddeweg in Barendrecht, zat voorheen de kleuterschool  “De eerste stap” . Dit filmpje is in 1974 gemaakt van een feestje met de kinderen. Dat was omdat een kleuterjuffrouw afscheid nam omdat ze in verwachting was.
Het was een gezellig kinderfeest waarbij de juf overladen werd met passende geschenken, maar laat voor de kijker van nu, ook de veranderingen zien .  Zoals de reden van vertrek en de gewijzigde functie van het gebouw. En de kleuters van toen, zijn de middelbaren van nu.