Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor "Retrofilms" met historische onderwerpen uit de regio Barendrecht en Rotterdam. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig, of abonneer u, door in de kolom hiernaast, uw e-mailadres in te vullen, ( dat is een veilige versleutelde verbinding .) Nadat u de link in het bevestigingsmailtje hebt aangeklikt, weten we dat uw mailadres klopt. U krijgt daarna steeds automatisch per e-mail bericht over een nieuwe plaatsingen.

vrijdag 14 augustus 2015

Fotoshow: Er was hier in 1948 ….


De 3e Barendrechtseweg: Er was hier in 1948....

Iedereen zal het wel beamen. In Barendrecht is veel veranderd sinds het jaar 1948. Bij het bekijken van een serie foto`s die toen gemaakt zijn van het productieproces in de beschuitfabriek Hooimeijer werd dat wel heel duidelijk. Een trotse fabrikant die door een professionele fotograaf zijn bedrijf liet “vereeuwigen”. Een fabriek die nu al lang niet meer bestaat. Het was toen een grote werkgever, met een bedrijf dat op ruime afstand van de bebouwde kom was gelegen, maar uiteindelijk is opgeslokt  door het sterk gegroeide Barendrecht.
Deze unieke foto`s uit het archief van Joost Hooimeijer, kleinzoon van de oprichter, heb ik nu verwerkt tot de korte fotoshow  “Er was hier in 1948”. U ziet daar aan de 3e Barendrechtseweg, Gijs Gerritsen en Wim Groen aan het werk, samen met de meisjes van ……