Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

02 juli, 2015

De Middenstand van Barendrecht in 1963


Veel van de winkeltjes langs de lijn, lopend vanaf de Gebroken Meeldijk, via Dorpsstraat , Singel, Doormanplein, Voordijk tot aan de Carnisseweg zijn door de filmer in beeld gebracht. De oorspronkelijke film was opgenomen op 16 mm film. Dat levert mooie strakke beelden op van de vele kleine dorpswinkeltjes in het Barendrecht van 1963. Omdat het niet voor alle generaties direct herkenbaar zal zijn, heb ik, in de vorm van ondertitels, er ook een toelichting van Dick Mooijaart aan toegevoegd, de bakker die toen gevestigd was aan het Doormanplein.  Zo is nu te zien welke winkel het is en waar die stond. Samen met een toegevoegd muziekje, is het voor jonge generaties een prettige manier geworden om alsnog, kennis te maken met het Barendrecht van toen.  Of voor de ouderen om  eens terug te kijken naar het oude dorpse Barendrecht.