Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

02 januari, 2015

1959 Rondvlucht boven Rotterdam


In het jaar 1959 maakte ik vanaf het vliegveld Zestienhoven een rondvlucht met een Fairchild vliegtuigje boven Rotterdam. De foto`s die ik toen met mijn Agfa Clackje
maakte heb ik nu gebruikt voor het maken van dit filmpje. Vlieg mee, en bekijk het Rotterdam van toen van boven. Zoals het oude vliegveld, Overschie, het bedrijfsterrein Spaanse polder, de RDM werf met de SS Rotterdam tijdens de afbouw aan de kade en de Maasboulevard.