Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

13 oktober, 2014

"Het VELO tijdperk"

De VELO wasmachinefabriek in Rotterdam en later in Barendrecht , was de eerste en laatste van de 14 wasmachinefabrikanten die Nederland gekend heeft. Een eeuw geleden waren wasmachines met houten kuipen al zeer populair. Ze werden verkocht in eigen winkels in Nederland, Belgiƫ en Frankrijk.
"Een kind kan de was doen" riep deze fabrikant.
De film is een verkorte korte versie van een 38 min. documentaire op DVD die ik over de geschiedenis van deze fabrikant maakte. Zie ook: De Velofabriek, van 50 jarige tot sluiting.