Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

13 juni, 2024

1962 De Middenstand van Schiebroek

Voor gebruik bij filmvertoningen in het clubhuis/wijkgebouw de Brandaris in de Rotterdamse wijk Schiebroek maakte amateurfilmer J.M. van Riet dit filmpje met reclames van en over de lokale winkeliers.

01 juni, 2024

1999 DVD Rhoon 800 jaar

Ter gelegenheid van het 800 jarig bestaan van Rhoon in het jaar 1999 stelden Herman van Straten en Mvr. E. Binder -Ziekenheimer een VHS band samen  met een aantal filmpjes uit het verleden van het dorp. Dat bestand is later overgezet op een DVD schijf  en dat bestand kreeg ik kort geleden van Floor Groeneveldt voor bewerking en plaatsing op mijn website. Na wat kleur- helderheid- scherpte- en contrast verbeteringen kunt u hem hier - opnieuw? - bekijken.